Składniki:
400 g orzechów nerkowca
2 cytryny ze skórką
pół łyżeczki prawdziwej wanilii
miód do smaku
1 dojrzałe mango
mandarynki, kiwi lub mięta do ozdoby
Wykonanie:
Nerkowce namocz przez kilka godzin, następnie odlej wodę.
Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn, stopniowo dolej trochę wody jeśli będzie nadal dosyć gęste, powinien powstać gładki krem.
Kiedy masa osiągnie już konsystencję gęstej śmietany, dołóż łyżeczkę otartej skórki z cytryny, miód do smaku i wanilię. Krem a la mascarpone jest waniliowy, słodki i delikatnie kwaskowy.
Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę, zmiksuj miąższ. Układaj masy warstwami, najpierw krem z nerkowców, a na wierzchu mus z mango.
Udekoruj według własnego uznania :)