Wegańska pasta z ziemniaka

Wegańska pasta  z ziemniaka

Wegański “ser” z ziemniaka – to jest hit wege dla każdego, naprawdę warty  wypróbowania. Do makaronu, pizzy, zapiekanek, do smarowania kanapek, jako dip do nachosów i pokrojonych świerzych warzyw.

Wegańska pasta z ziemniaka

 Składniki:

3szt ugotowanych, gorących ziemniaków

1szt ugotowanej marchewki

1szt cebuli

2 łyżki oleju

3 łyżki gorącej wody

2 łyżki drobno zmielonych otrąb owsianych

1 ząbek czosnku

Przyprawy i zioła: 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki białego pieprzu, szczypta soli 

Wykonanie:

Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Pokrojone ziemniaki, marchewkę, otręby owsiane, wyciśnięty ząbek czosnku,olej i przyprawy umieszczamy w blenderze. Dodaj podsmażoną cebulę i blenduj wszystko na gładką masę. W czasie blendowania stopniowo dodaj gorącą wodę, tyle aby ułatwić rozdrabnianie I żeby pasta miała gładką klejącą konsystencję. 

Czas przyrządzenia 40 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas w sumie 1 hour
Porcje 4


avatar

  Subscribe  
Powiadom o