Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka

Mam dla Was super przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórka. To ulubiona sałatka w moim domu do obiadu.
Składniki możecie dowolnie modyfikować i zmieniać ich proporcje.
Spróbuj, jest idealna do niedzielnego obiadu.

Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka
Składniki:
pół główki kapusty pekińkiej
1 czerwona papryka
1 zielony ogórek
garść pestek słonecznika
garść pestek dyni
Dressing:
3 łyżki oliwy extra vergin
3 łyżki wody
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
odrobinę pieprzu
Wykonanie:
Kapustę pekińską siekamy i posypujemy łyżeczką soli, mieszamy zagniatając delikatnie kapustę następnie odstawiamy na 15 minut, tak aby puściła sok.
Nasiona słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni.
Ogórka obieramy i kroimy na pół księżyce, paprykę siekamy w paseczki.
Z kapusty pekińskiej odlewamy nadmiar soku, i dorzucamy pozostałe składniki, polewamy przygotowanym dressingiem i wszystko razem mieszamy.