kuchnia roślinna, zdrowe jedzenie smakuje lepiej

Pasta z twarożku i szpinaku

Pasta z twarożku i szpinaku

 

Pasta z twarożku i szpinaku

Składniki:

1 jajko

150 g szpinaku

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

20 g sera twarogowego chudego

sól i pieprz do smaku

oliwa

Wykonanie:

Jajo ugotować na twardo.

Szpinak opłukać, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać.

Na patelnie wlać 2 łyżki oliwy zeszklić cebule i czosnek, dodać szpinak lekko go podsmażyć

oprószyć solą i pieprzem, przestudzić.

Jajko, twarożek i tak przygotowany szpinak zmiksować na gładką masę.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Czas przyrządzenia 20 minutes
Porcje 4


avatar

  Subscribe  
Powiadom o