Pasta z brokuła i ciecierzycy

Pasta z brokuła i ciecierzycy

Pasta z brokuła i ciecierzycy

Skłdniki:

1 brokuł

1 puszka ciecierzycy

0,5 szklanki zielonych oliwek

2 małe cebule

1 pęczek zielonej natki pietruszki

zioła i przyprawy: sól i pieprz do smaku, 2 łyżeczki lubczyku

Wykonanie:

Ciecierzyce odcedź z zalewy.

Różyczki brokuła dokładnie umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Cebule obierz, pokrój i zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu.

Natkę pietruszki pokrój bardzo drobno.

Zblenduj ze soba wszystkie składniki oprócz natki pietruszki. Jedz z warzywami i pieczywem.

Czas przyrządzenia 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas w sumie 20 minutes
Porcje 6


avatar

  Subscribe  
Powiadom o