Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Składniki:

25 dag ciecierzycy

2 ząbki czosnku

1 cebula

1 łyżka mąki pszennej

½ łyżki sody oczyszczonej

1 łyżeczka kminu rzymskiego

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

1 pęczek natki pietruszki

Olej

Sól i pieprz

Wykonanie:

Odcedzić moczoną przez noc ciecierzycę, zmiksować z czosnkiem, dodać drobno pokrojoną cebulę, mąkę wymieszaną z sodą, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wymieszać i doprawić do smaku. Z masy formować kuleczki i smażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż będą miały brązowy kolor.

Kotleciki można podawać na ciepło z różnymi sosami lub z dowolnymi sałatkami.

Czas przyrządzenia 20 minutes
Porcje 4
0 0 votes
Article Rating


Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments