Guacamole

Guacamole

Dzisiaj przedstawiam Wam jedną z moich ulubionych pozycji śniadaniowych. Uwielbiam awokado, a w połączeniu z cebulą, pomidorami i kolendrą staje się najlepszą pastą kanapkową na świecie. Watro wybierać awokado z czarną skórką- zazwyczaj jest delikatniejsze, bardziej miękkie i ma aksamitny smak. Tak więc jeśli jeszcze nie próbowaliście guacamole, to koniecznie musicie je sobie przyrządzić. Nie ma nic prostszego 🙂

Na koniec przyprawiamy guacamole solą i pieprzem.
Podajemy z nachosami, albo na dobrym chlebie 😉

Guacamole

Składniki:

2 awokado

1 czerwona cebula

2 pomidory

3 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

garstka świeżej kolendry

2 łyżki soku z cytryny

sól, pieprz

Wykonanie:

Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę i wybieramy miąższ łyżką, a następnie rozgniatamy je widelcem w misce. Awokado mieszamy także z posiekaną drobno cebulą, pokrojonymi w kostkę pomidorami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, sokiem z cytryny i poszatkowaną kolendrą. Na koniec przyprawiamy guacamole solą i pieprzem. 

Czas przyrządzenia 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas w sumie 20 minutes
Porcje 6


avatar

  Subscribe  
Powiadom o