Domowa granola

Domowa granola

Granola to nasze domowe musli, z orzechami, migdałami i słodkim miodem, idealnie zastąpi nam zwykłe płatki do mleka.

Domowa granola

Składniki:

450 g płatków owsianych

120 g ziaren słonecznika

120 g ziaren sezamu

2 średniej wielkości starte jabłka

3 łyżeczki cynamonu

200 g płynnego miodu

100 g brązowego cukru

250 g migdałów

1 łyżeczka soli

2 łyżki oleju słonecznikowego

300 g rodzynków

Wykonanie:

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki nie dodając tylko rodzynków.

Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec w temperaturze 170 stopni, około 35 minut, mieszając w trakcie kilka razy naszą granole.

Po wystudzeniu wymieszać z rodzynkami. Można ją przechowywać kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku 🙂

Czas przyrządzenia 10 minutes
Czas gotowania 35 minutes
Czas w sumie 45 minutes
Porcje 10


avatar

  Subscribe  
Powiadom o