Deser a’ la mascarpone z mango

Deser a’ la mascarpone z mango

To pyszna, kremowa masa, którą możesz wzbogacić ulubionymi dodatkami i pałaszować bez wyrzutów sumienia.

Może to byc przepis na wyjątkowe okazje. Wypróbuj i przekonaj się sam jakie to pyszne.

 

 

Deser a' la mascarpone z mango

Składniki:

400 g orzechów nerkowca

2 cytryny ze skórką

pół łyżeczki prawdziwej wanilii

miód do smaku

1 dojrzałe mango

mandarynki, kiwi lub mięta do ozdoby

Wykonanie:

Nerkowce namocz przez kilka godzin, następnie odlej wodę.

Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn, stopniowo dolej trochę wody jeśli będzie nadal dosyć gęste, powinien powstać gładki krem.

Kiedy masa osiągnie już konsystencję gęstej śmietany, dołóż łyżeczkę otartej skórki z cytryny, miód do smaku i wanilię. Krem a la mascarpone jest waniliowy, słodki i delikatnie kwaskowy.

Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę, zmiksuj miąższ. Układaj masy warstwami, najpierw krem z nerkowców, a na wierzchu mus z mango.

Udekoruj według własnego uznania 🙂

Czas przyrządzenia 30 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas w sumie 45 minutes
Porcje 6


avatar

  Subscribe  
Powiadom o